Caută
Close this search box.

Bine de stiut

Bine de știut despre munca în străinătate în Țările de Jos

Munca într-o altă țară este o decizie importantă care nu trebuie luată cu ușurință. O altă țară cu propria cultură și mod de viață este o mare problemă și ar trebui să te gândești cu adevărat la asta înainte de a te urca în autobuz sau în avion pentru a lucra în străinătate.

Cu toate acestea, vă putem asigura că nu sunteți primul care merge la muncă acolo. Mulți alții lucrează deja în străinătate. În Olanda există aproximativ 750.000 de lucrători din alte țări. Unii locuiesc deja în Țările de Jos, unde alții călătoresc cu scheme fixe de călătorie între țara de origine și locul de muncă. Acest lucru nu este degeaba. Există câteva lucruri care fac ca munca în Țările de Jos să fie foarte interesantă:

Salariu

În Țările de Jos, există un salariu minim de 12,12 EUR (conform în 2022) pe oră lucrată pentru toți cei peste 21 de ani. Începând cu 2024, acesta va fi de 13,27 euro pe oră lucrată. Salariul mediu net pentru 4 săptămâni de 40 de ore este între 1.200 EUR și 1.450 EUR plătit în contul dvs. bancar. Costurile taxelor, asigurărilor de sănătate și locuințelor sunt în acest caz deja deduse din salariu.

Reglementari de munca

Există mai multe instituții de control care reglementează lucrul cu lucrătorii străini pentru agențiile de ocupare a forței de muncă. Există o instituție (NEN-4400) care să se asigure că toată lumea primește un salariu corect. Înseamnă că un muncitor ar trebui să câștige la fel ca un muncitor nativ olandez care face aceeași muncă. Toți clienții noștri dețin un astfel de certificat.

Certificate SNF

Există, de asemenea, o instituție guvernamentală care verifică dacă condițiile de viață ale lucrătorilor străini sunt conform reglementărilor. Noi de la EuroWorks lucrăm doar cu agenții care au acele așa-numite certificate SNF pentru locuința angajaților lor.

Asigurare de sanatate

Când lucrați în Țările de Jos, sunteți obligat să aveți o asigurare de sănătate. Acest lucru este îngrijit de angajatorul la care lucrați. Costurile unei astfel de asigurări sunt în majoritatea cazurilor deduse din salariu.

Locuințe

Locuința angajaților străini se ocupă de agențiile de ocupare a forței de muncă. În cele mai multe cazuri, veți locui cu alți lucrători pentru aceeași companie. Costurile cu locuința sunt în majoritatea cazurilor deduse din salariu.

Hotărâri fiscale

Există câteva hotărâri fiscale interesante în Țările de Jos pentru lucrătorii străini.

Dar cu toate acestea, este foarte important să rețineți că:

Salariul este plătit în mare parte la fiecare 4 săptămâni, în unele cazuri mai devreme, dar aceasta este cea mai frecventă perioadă de plată. Așadar, atunci când veniți la muncă în Țările de Jos, asigurați-vă că aveți suficienți bani pentru a vă asigura nevoile de bază în primele săptămâni, deoarece plata va fi ulterioară.

Dacă dintr-un motiv oarecare nu există nicio potrivire între dvs. și munca care este oferită, asigurați vă că aveți întotdeauna destui bani pentru a vă întoarce acasă. Recrutorii de la EuroWorks vă pot oferi în cele mai multe cazuri un alt loc de muncă în Olanda, dar nu putem garanta acest lucru.