Caută
Close this search box.

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente despre munca în Țările de Jos

Munca în străinătate este o decizie importantă. Este de înțeles că aveți încă unele întrebări. Mai jos, am enumerat cele mai frecvente întrebări. Aveți și alte întrebări? Atunci vă rugăm să ne contactați.

1. Trebuie să plătesc o taxă de administrare pentru a aplica?

Nu, aplicarea pentru un loc de muncă la EuroWorks este complet gratuită, deci nu există taxe de administrare.

2. La ce număr de telefon voi fi sunat?

Veți fi sunat la un număr de telefon olandez. Vă va răspunde o persoană care vorbește limba română.

3. Aveți nevoie de un număr de cont bancar?

Da, un cont bancar este obligatoriu pentru a veni și a lucra în Olanda. Puteți aplica pentru un cont bancar rapid și ușor prin Revolut.

4. Cum funcționează plecarea în Țările de Jos?

După ce ați fost acceptat să veniți în Olanda, recrutorul sau dumneavoastră puteți contacta o companie de transport cu autobuzul/transport. Dorim să aflăm când vă așteptați să ajungeți și vom comunica acest lucru viitorului dumneavoastră angajator. Vă vom da apoi o adresă de sosire. Transportul este în orice moment pe cheltuiala dumneavoastră.

5. Este echipamentul de munca oferit de catre angajator?

Hainele de munca precum si alte instrumente necesare desfasurarii muncii, sunt oferite de catre angajator in schimbul unei taxe mici care este dedusa din primul salariu.

6. Cat dureaza ziua de munca?

O zi intreaga de munca este alcatuita din 8 ore.

7. Cate ore se lucreaza intr-o saptamana?

Intr-o saptamana sunt garantate 40 de ore de munca.

8. Se munceste si in weekend?

Faptul ca esti angajat printr-o agentie inseamna ca vei munci in timpul saptamanii respectand un program de munca. Cea mai mare parte a muncii se desfasuoara in timpul saptamanii, de Luni pana Vineri. In mod evident acest lucru depinde insa de tipul de munca pe care o prestezi, posibilitatea de ore suplimentare precum si de cerintele angajatorului.

9. Sunt orele suplimentare impuse si obligatorii?

Posibilitatea de a realiza ore suplimentare este oferita de catre angajator. Un angajat are intotdeauna dreptul de a accepta sau de a refuza orele suplimentare.

10. Cum sunt platite orele suplimentare?

Orele suplimentare sunt platite cu minimum 25%. Acest lucru depinde de contractul colectiv de munca al jobului si de momentul zilei in care se presteaza orele suplimentare.

11. Exista o limita a orelor suplimentare pe care le pot face intr-o luna?

Nu exista o limita a numarului de ore suplimentare care se pot realiza. Orele suplimentare sunt disponibile in fiecare saptamana dar nu sunt garantate.

12. Sunt angajatii penalizati in cazul in care incalca regulile sau legea?

Fiecare persoana este responsabila pentru actiunile sale. Atunci cand legea este incalcata vor fi contactate autoritatiile abilitate.

13. Cand este ziua de salariu? Este intregul salariu platit in Euro sau o parte din el se plateste in alta valuta?

Salariu se plateste o data la patru saptamanii. In aceasta situatie data exacta este determinata la nivel national iar o copie a calendarului de plati poate fi consultata la angajator. Muncitorii primesc un avans săptămânănal de € 100 până la prima plată salarială.

14. Cine poate aplica?

Numai cetățenii UE pot aplica pentru un loc de muncă la EuroWorks.